Fiskeri Florida v. Martin Nielsen,
Onsdag 11-02-2015.
 
DSC 0010
 
 
 
Martin fremfører
her et spændende
og lærerigt
foredrag om
fiskeri i bl.a
Florida, USA.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Mandag eftermiddag den07marts var Kristoffer et smut på kysten og som det kan ses var det givenst.
 
 
 
 
 
76cm 5,6kg #6 intermediate line juletræs-zonker kortskaftet #6 (pearl, lilla)
 

redfight.jpgEfter en alt for kort juleferie på Bornholm, er jeg nu tilbage i Florida. Nu giver det jo nok ikke meget medlidenhed at sige at her er meget koldt for tiden!

Sidste weekend sneg temperaturen næppe over 8 grader og med 10 sek-meter må tilstanden nærmest kaldes dansk! I løbet af ugen har vi haft nattefrost næsten hver nat! Ikke desto mindre brugte jeg weekenden i mit lokale fiskevand West Bay med min tro følgesvend Kayakken.

West Bay er en meget lavvandet bugt, hvor en stor del af arealerne kun er tilgængelig i Kayak. Selv ikke speciel designede flat boats kan nå ind i de inderste vande, som ved lavvande er blottede mudderbanker. Ved ekstreme lav vande som i øjeblekket, får man en enestående chance for at læse vandet. Sigtbarheden i vandet er sjældent over en halv meter, så det kan være svært at danne sig et overblik over dybderne. Søkortene er kun brugbare omkring sø-vejene, da ingen har interesse i mudderbankerne.

 Som de fleste af jer ved har Formand Nielsen og jeg selv (Smolten) fået geddebacillen i blodet. Det har ført os vidt omkring, selvfølgelig mest til de bornholmske moser, men også en enkelt afstikker til Åland, og nu senest til Blekingekysten. 

Tirsdag den 30 oktober tog vi, Martin, Smolten og geddelærlingen Jørn W, afsted til Bromölla lidt nord for Kristiansstad. Der mødtes vi med Poul Sörensen og Peter Lyngby, som har dyrket fluefiskeri efter gedder på kysten i henholdsvis 8 og 15 år, så det var et par erfarne herrer som tog sig af os på endagsturen. Poul står desuden for hjemmesiden www.pikehunters.com, og Peter leverer billederne.  

storm_1.jpgDesværre blæste efterårets første store storm over Bornholm og det søndre Sverige, det fik vi at mærke på overfarten med Willum Clausen. Vi sad sammen med Torben, som skulle på arbejde i Kbh., bagerst på skibet så rygerne kunne få en smøg. Der lagde vi ud i fin stil med kaffe højt humør og kaffe på bordet,. Da vi kom ud af havneindløbet var kaffen pludselig mere oppe i luften end nede i koppen og det var hurtigt fire stille fluefiskere som sad i hjørnet.  
 
Velankommen til Ystad, uden ofringer, stak vi hurtigt mod Bromölla hvor vi blev vel modtaget af Poul og Peter. Der var straks god kemi det var næsten som at gense gamle bekendte— Mage til flinke svenskere skal man vist til Åland for at finde. Retfærdigvis vis skal det nævnes at Peter Lyngby er fuldblodsdansker fra hovedlandet, nu bosat i København. Men da han er så ivrig en gæst hos Poul på svenskekysten kan vi vist roligt betegne ham som lokal fisker.

Efter en lille rundtur på diverse små veje i den Blekingske kystløvskov kom vi til kyststrækningen hvor vi skulle fiske, på grund af stormen var vi begrænset til en strækning på 400 meter, til gengæld havde gutterne aldrig fanget gedder under 90 centimeter det pågældende sted.

 Poul og Peter havde hurtigt kontakt til et par gedder i den rigtigt grove klasse, men de grumme madammer stod begge af inden turen op på det tørre.

 
 

Allan_Multe_2.jpgSøndag d. 16 september gik turen til Djursland. Det var en tur, som vi længe havde set frem til - vi trængte til at se noget andet end den iltfattige og mudrede Limfjord, og den efterhånden alge-fyldte Mariager Fjord. Steen - som tidligere på året har gæste-fisket Bornholm - og undertegnede, skulle mødes med et par fiskekammerater fra det midt-jydske. Vi sku' mødes ved Sangstrup Klint. Der kom en svag vind fra syd-øst, og solen så ud til at ville vise sig fra sin go'e side.

Mens vi sad og nød udsigten ud over klinten, startede vi dagen med en kop kaffe, lidt morgenmad og lille skarp. Thomas fra syd-holdet var første mand i vandet. Snart fulgte vi andre trop, og det nye sted blev udforsket nøje. Timerne gik, og efterhånden stod solen højt på himlen - vinden havde lagt sig lidt, og vandet lå næsten spejlblankt. Ingen af os havde hverken set, eller haft kontakt med fisk. - Det begyndte at se lidt sort ud, og thermo-kanden blev oftere og oftere besøgt.